۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۷
کد خبر: ۴۶۹۲۹۲
عضو شورای راهبردی معاونت تهذیب حوزه مطرح کرد؛

بی مهری حوزه علمیه نسبت به پژوهش های تهذیبی

حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری با ارائه گزارشی از عملکرد پژوهشکده اخلاق و تربیت اسلامی، گفت: برخلاف علم فقه که در آن موشکافی های فراوانی صورت گرفته در علم اخلاق پژوهش های قدرتمند مستند به منابع دینی بسیار کم است.
عالم زاده نوري

حجت الاسلام والمسلمین محمد عالم زاده نوری، عضو هیأت علمی پژوهشکده اخلاق و تربیت اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، اظهار داشت: حوزه های علمیه از بدو تأسیس در صدد استخراج معارف اسلامی از منابع دینی بوده اند تا آنها را به صورت ناب به امت اسلامی عرضه کنند.

وی با اشاره به تلاش هایی که در راستای توصیه های پیامبر(ص) نسبت به عظمت علم صورت گرفته است، گفت: در رشته های مختلف علوم اسلامی پژوهش های زیادی صورت گرفته است ولی در رشته اخلاق و تربیت اسلامی ما سابقه علمی روشن و متقنی نداریم.

عضو شورای راهبردی معاونت تهذیب حوزه علمیه ادامه داد: بر خلاف علم فقه که در آن موشکافی های فراوانی برای استناد گزاره های فقهی به دین صورت گرفته است در علم اخلاق پژوهش های قدرتمندی که کاملا مستند به منابع دینی باشد کمتر مشاهده می شود.

گزارشی از عملکرد پژوهشکده اخلاق و تربیت اسلامی

وی با بیان این که مرکز اخلاق و تربیت دینی از سال 1382 با هدف تأمین پشتوانه علمی و پژوهشی اخلاق اسلامی تأسیس شده است، افزود: این مرکز در این سال های فعالیت خود موفق شده است که آثار متعددی را در زمینه فعالیت های اخلاق اسلامی و تربیتی اسلامی عرضه کند.

استاد و پژوهشگر اخلاق اسلامی کتاب شناخت اخلاق اسلامی را اولین اثر خروجی این پژوهشکده دانست و ابراز داشت: یک دور کل تراث موجود اخلاقی اسلامی را از صدر اسلام تا قرن حاضر در چهار مکتب اخلاق فلسفی، اخلاق عرفانی، اخلاق نقلی و اخلاق تلفیقی معرفی کرده است  و این کتاب بسیار مورد استقبال واقع شد و به زبان عربی هم چاپ و در بیروت منتشر شد.

وی با اشاره به دیگر آثار پژوهشکده اخلاق و تربیت اسلامی ابراز داشت: برخی از این آثار مربوط به حوزه اخلاق کاربردی است و برخی هم مربوط به حوزه الهیات اخلاقی است؛ الهیات اخلاقی جایی است که اخلاق با منابع دین ارتباط برقرار می کند که در این حوزه نیاز به استنباط آموزه اخلاقی از منابع دینی به صورت روشمند و کامل باشد.

حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری اظهار داشت: بخشی از آثاری که در این مرکز کار شده است با هدف تأمین روشمندی استنباط است و کتاب اخلاق بندگی اثر حجت الاسلام دلیری و کتاب استنباط حکم اخلاقی از سیره و عمل معصوم(ع) از جمله کتاب هایی هستند که در صدد تأمین روشمندی و کارآمدی پژوهش های اخلاقی هستند.

آشنایی طلاب با پژوهش از بدو ورود به حوزه اقدامی مفید و مغتنم است

وی با بیان این که در حال حاضر اعتنای خوبی به پژوهش در معاونت پژوهش حوزه های علمیه صورت گرفته است، گفت: در حال حاضر طرح هایی داده شده است که طلبه ها از بدو ورود به حوزه در مدارس علمیه با پژوهش آشنا می شوند که اقدام مفید و مغتنمی است که طلبه ها از اول هم معنی پژوهش را بدانند و هم تمرین پژوهش می کنند و به تدریج قلمشان توانا می شود.

عضو شورای راهبردی معاونت تهذیب حوزه علمیه استفاده از تجربیات پژوهشی در جهان را برای بهبود فضای پژوهشی حوزه های علمیه مفید دانست و افزود: برقراری ارتباط با مراکز پژوهشی فعال در سطح جهان و استفاده از تجربیات آنها در نظام و ساختار و قوانین پژوهشی می تواند به ما هم کمک کند زیرا اگر آنها در زمینه پژوهش پیش قدم هستند باید این تجربیات استیفا شود و همه چیز را خودمان از اول تجربه نکنیم./843/302/ب3

ارسال نظرات