حمایت شورای حقوقی شیعیان هند از ممنوعیت ذبح گاو
به گزارش خبرگزاری رسا، شورای حقوقی شیعیان هند امروز در نشستی درلکهنو مرکز ایالت اوتاپرادش با صدور بیانیه اعلام کرد این شورا به دنبال فتوای تعدادی از مراجع تقلید از جمله آیت الله بشیر نجفی از ممنوع شدن ذبح گاو حمایت می کند.
مولانا اعجاز عطار سخنگوی شورای حقوقی شیعیان هند تصریح کرد کشتار گاو در هند برای جلوگیری از جریحه دار شدن احساسات دینی هندوها باید ممنوع شود.
وی خاطرنشان کرد: شورای حقوقی شیعیان هند اقدام لازم برای انتشار این فتوا در بین شیعیان هند را انجام می دهد.
عطار در خصوص ممنوع شدن سه طلاقه نیز گفت: این سنت به شیوه ای که در هند اجرا می شود مورد قبول اسلام نیست.
وی افزود: باید اقدامات لازم برای توقف سه طلاقه نیز انجام شود.
هفته گذشته پارلمان ایالت گجرات مجازات کشتار گاو ،حیوان مقدس هندوها را از هفت سال به حبس ابد افزایش داد.
در ایالت اوتارپرادش نیز پس از انتخاب 'یوگی ادیتیانات' هندوی افراطی در ماه گذشته به عنوان سروزیر پرجمعیت ترین ایالت هند،بسیاری از کشتارگاهها و قصابی ها بسته شده است .
این اقدامات باعث اعتصاب قصابی ها و کمبود گوشت در ایالت اوتارپرادش شده است .
گاو در آیین هندو، حیوانی مقدس است و کشتار آن در بسیاری از ایالت های هند غیر قانونی و جرم محسوب می شود.
دادگاه عالی هند با درخواست دولت و تعدادی از فعالان اجتماعی رسیدگی به ممنوع کردن سه طلاقه را نیز در دستور کار خود قرار داده است.
براساس رسمی که در بین تعدادی از مسلمانان هند وجود دارد، مرد تنها با گفتن سه بار کلمه طلاق و بدون پذیرش هیچ گونه مسؤولیتی در قبال همسر و کودکان آنها را ترک و همسر دیگری را اختیار می کند.
در سالهای اخیر با رشد فناوری ارتباطی بسیاری از مردان حتی به خود زحمت گفتن سه بار طلاق را هم نمی دهند و با فرستادن ایمیل ،پیامک و یا ارسال پیام از طریق شبکه های اجتماعی به زندگی مشترک خود پایان می دهند.
دولت هند پیش از این از دادگاه عالی خواسته بود احتمال تناقض سنت های سه طلاقه،نکاح و تعدد زوجین با توافقنامه های بین المللی که هند عضو آنها است را بررسی کند. دولت هند در این درخواست از کشورهایی مانند ایران، مصر، اندونزی، ترکیه، تونس، مراکش، افغانستان، بنگلادش و پاکستان که در آنها قوانین ازدواج تغییر کرده ،نام برده است.
راوی شانکار پراساد وزیر قانون هند چندی پیش اعلام کرد: سه طلاقه،حقوق زنان را نقض می کند و دولت مرکزی متعهد به متوقف کردن این رسم در هند است.
همچنین شورای حقوقی مسلمانان هند چندی پیش ممنوع شدن سنت سه طلاقه زنان در هند را مخالفت احکام اسلام دانسته و با آن به شدت مخالفت کرده بود.
حدود 200 میلیون نفراز جمعیت یک میلیاردو 250 میلیون نفری هند را مسلمانان تشکیل می دهند که حدود 40 میلیون نفر از این افراد شیعه هستند./847/ب102/ف
منبع: ایرنا