دام تخریب نهادهای انقلابی پیش روی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، در پی شکست های آمریکا در کشورهای اسلامی خصوصا شکست داعش، دشمنان داخلی و جریانات زاویه دار با نظام همنوا با ضد انقلاب خارج نشین، آمریکا و رژیم صهیونیستی، بغض و کینه خود بر علیه رزمندگان مقاومت خصوصا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نتوانستند پنهان کنند و پاسداران و حافظان امنیت و اقتدار کشور اسلامی را آماج جملات تند رسانه ای خود قرار دادند.
دام تخریب نهادهای انقلابی
در این بین با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری 1400 رویارویی گفتمانی و نبرد درونی رسانه ای جریانات و جناح های سیاسی داخل نیز رو به رشد است و هر از گاهی اردوگاه اصلاحات اقدامات تخریبی علیه نیروهای انقلاب به عمل می آورد. یکی از این حملات که گاه همسو با دشمنان خارجی نظام می شود، حمله علیه سپاه و موج تخریبی بر علیه این نهاد انقلابی است. دامی که سوگمندانه منتسبان به بیت امام راحل و رسانه وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام گرفتار آن شده و بر علیه این نهاد انقلابی سخنانی می گویند.
سیره یادگار امام در حمایت و تقویت نهادهای انقلابی
سرویس سیاسی خبرگزاری رسا در سالگرد رحلت یادگار امام راحل (ره) به بازخوانی سیره حجت الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی در تعامل با سپاه پاسداران پرداخته و خاطره ای را از دکتر محسن رضائی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره روایت می کند که نشانه عمق محبت و حسن تعامل یادگار پیر جماران با این نهاد انقلابی است.
«احمد آقا ستون اجرایی کشور بود؛ ایشان، برادری برای سپاه بودند و این معنی را، سپاه به خوبی درک می کرد و برادری ایشان کاملاً محسوس بود.
خود احمد آقا بارها می گفت: پاسداران و سپاهیان، برادران من هستند. می توان گفت درک متقابلی بین ما و ایشان در مفهوم برادری واقعی وجود داشت و رحلت ایشان برای ما ـ همان گونه که مقام معظم رهبری در پیامشان فرمودند ـ مصیبت بزرگی بود که وارد شد و از خدای متعال می خواهیم امروز که ایشان در میان ما نیست بتوانیم ابعاد شخصیتی این فرزند برومند اسلام را به خوبی تشریح کنیم تا چهره ایشان را، به عنوان یکی از الگوها و یکی از اسوه های عینی و صادقی که در مسیر انقلاب بزرگ و شکوهمند ما، همانند چراغی برای این کشور می درخشید ترسیم کنیم. »[1]
پیشینه تاسیس، اهداف و تولیت موسسه تنظیم و نشر آثار امام
موسسه تنظیم و نشر آثار امام در هفدهم شهریور 1367 طبق نظر شریف حضرت امام خمینی (ره) توسط یادگار امام راحل، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد خمینی راه اندازی شد تا ضمن جمع آوری، طبقه بندی، حفظ، تنظیم، ترجمه و نشر آثار امام خمینی به پاسداشت اندیشه ها و سیره امام راحل مبادرت کند تا از تحریف سخنان و افکار بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران به نفع اغراض شخصی و جناحی ممانعت کند. پس از رحلت حاج احمد آقا تولیت این موسسه طی درخواستی از سوی بیت امام از طرف مقام معظم رهبری به حجت الاسلام سید حسن خمینی سپرده شد.
نقد اثربخشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام
آنالیز بودجه موسسه تنظیم و نشر آثار امام در سال 1396 گویای اثربخشی آن در سایر سالیان بعدی و قبلی نیز می باشد. ردیف ۱۱۴۰۳۰ بودجه کل کشور مربوط به موسسه تنظیم و نشر آثار امام دارای سه کلان مجموعه است: موسسه نشر آثار امام خمینی، پژوهشکده امام خمینی انقلاب اسلامی و آستان مقدس حضرت امام خمینی. طبق اعلام خزانهداری کل کشور از مجموع بودجه فرهنگی کل کشور با مأخذ سال 96 بودجه تخصیص داده شده به موسسه تنظیم و نشر آثار امام مبلغ 32 میلیارد و دویست میلیون تومان بابت کل هزینه های جاری و عمرانی، بودجه پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی تقریبا 11 میلیارد تومان به غیر از بودجه مرقد مطهر است.
این در حالی است که موسسه تنظیم و نشر آثار امام با وجود دریافت بودجه میلیاردی از بیت المال، تبدیل به حیات خلوت برخی از منتسبان بیت امام راحل عظیم الشان شده و مشغول پیگیری اهداف و آمال تولیت و برخی بازی های سیاسی و جناحی مانند جبهه اصلاحات است و نتوانسته در برابر تحریف اندیشه های امام کارکرد مثبتی داشته باشد، بلکه گاه گاه این موسسه و رسانه وابسته به آن همسو با برخی تحریف کنندگان، به تبلیغ و نشر افکار آنان پرداخته است. مثلا استکبار ستیزی که از کانونی ترین مفاهیم گفتمان امام راحل بود به معنای تقابل با دیگر کشورها تفسیر می کند[2] و مانند آن.
نقد کارآمدی موسسه تنظیم و نشر آثار امام
یکی از مهم ترین نقدها به کارآمدی موسسه تنظیم و نشر آثار امام با توجه به بودجه کلان و میلیاردی آن، هزینه کردن و تضییع بودجه در قالب تجملاتی مانند اشرافیت، کاخ نشینی مرقد مطهر امام راحل، ساختن موزه مجلل در حرم امام، تالار تشریفات و سایر هزینه های هنگفت از بیت المال است.
خوب است مسئولان موسسه تنظیم و نشر آثار امام و برخی منتسبان بیت امام راحل به سیره زندگی ساده و بی تجمل و توصیه های امام راحل در باب ساده زیستی، دوری از تجملات دنیوی و پرهیز از خوی کاخ نشینی و گرایش به دنیوی شدن توجه کنند و کمی غصه محرومان و اقشار بی بضاعت جامعه را در این شرایط کرونایی بخورند و به دولتمردان برای رفاه حال مستضعفان متذکر شوند.
«آن روزی که دولت ما توجه به کاخ پیدا کرد، آن روز است که باید ما فاتحه دولت و ملت را بخوانیم؛
آن روزی که رئیس جمهور ما خدای نخواسته، از آن خوی کوخ نشینی بیرون برود و به کاخ نشینی توجه بکند، آن روز است که انحطاط برای خود و برای کسانی که با او تماس دارند پیدا میشود؛
آن روزی که مجلسیان خوی کاخ نشینی پیدا کنند خدای نخواسته، و از این خوی ارزنده کوخ نشینی بیرون بروند، آن روز است که ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم؛
ما در طول مشروطیت از این کاخ نشین ها خیلی صدمه خوردیم؛
مجلس های ما مملو از کاخ نشین بود و در بینشان معدودی بودند که از آن کوخ نشین ها بودند؛
و همین معدودی که از کوخ نشین ها بودند از خیلی از انحرافات جلو میگرفتند و سعی میکردند برای جلوگیری؛
آن روزی که توجه اهل علم به دنیا شد و توجه به این شد که خانه داشته باشم چطور، و زرق و برق دنیا خدای نخواسته در آنها تأثیر بکند، آن روز است که باید ما فاتحه اسلام را بخوانیم».[3]
پی نوشت:
[1] امین مردم و امام، ص 135.
[2] https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1501267.
[3] صحیفه امام خمینی، ج 17، ص 376.