۲۷ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۰
کد خبر: ۱۵۳۲۹۴

بازگشت دوباره برخی رسانه های دولتی ترکیه به مسائل قومیتی

خبرگزاری رسا ـ شبکه دولتی تی آرتی چندی پیش در بخش خبری خود، در ذیل مطلبی با عنوان سی میلیون آذری در ایران تحت فشار هستند، گزارش برگزاری یک نشست ضد ایرانی در سوئد را پخش کرد.
شبکه تي آر تي ترکيه

 

به گزارش خبرگزاری رسا، پس از آنکه دولت ترکیه با مبنا قرار دادن برخی اقدامات نمادین اسلامی تلاش نمود تا استراتژی سیاست خارجی خود را از محوریت اقدامات قوم گرایانه دور نموده و به تاثیر گذاری از طریق سیاستهای اسلام گرایانه بپردازد ، رسانه های این کشور نیز در سیاست های خود تجدید نظر کرده و کمتر به مسائل قومی و نژادی می پرداختند، از این رو اخیرا با بلانتیجه بودن اقدامات دولت ترکیه در قبال سوریه شاهد بازگشت برخی رسانه های ترکیه ای به سیاست گذشته خود یعنی برجسته نمودن مسائل قومی هستیم که در این میان ایفاء نقش شبکه دولتی تی آر تی ترکیه بسی قابل تامل می باشد.

 

این شبکه چندی قبل در بخش خبری خود، در ذیل مطلبی با عنوان سی میلیون آذری در ایران تحت فشار هستند، گزارش برگزاری یک نشست ضد ایرانی در سوئد را پخش کرد. در این گزارش، خبرنگار تی آرتی با استفاده از عنوانی مجعول برای آذربایجان ایران با یکی از ضد انقلابهای فراری ایران مصاحبه نمود و تاریخ آذربایجان را به سبک پان آذریسمی روایت نمود.

 

بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی مؤسسه آران، همچنین روزنامه تودی زمان ترکیه در صفحه شماره 4 خود در تاریخ 13/10/91 با مدیر شبکه ضد ایرانی و تجزیه طلب گوناز تی وی مصاحبه کرد که در این مصاحبه نیز اتهامات غیر واقعی علیه ایران مطرح و تأکید شد که بیداری عربی به ایران نیز سرایت خواهد کرد.!

 

البته اقدامات قوم گرایانه ضد ایرانی در ترکیه محدود به رسانه های این کشور نبوده و طی دو ماه گذشته برخی حرکت‌های قومی مانند اعلام تشکیل شورای آذری های ترک در آنکارا، بزرگداشت 21 آذر در سه شهر بزرگ ترکیه، برگزاری شب های تبریز در برخی شهرهای ترکیه و... صورت گرفته که انجام آنها بدون هماهنگی با محافل دولتی ترکیه غیر ممکن باشد. البته در کنار این مسائل؛ استقرار موشک های پاتریوت ناتو در مرزهای این کشور با سوریه نیز قابل تأمل است.

 

کارشناسان بر این باورند دولت ترکیه که اخیرا متوجه محاسبات اشتباه خود در سوریه گردیده است، نبایستی روند همگرایی خود با ایران را که از چند سال قبل آغاز کرده بود را تحت تاثیر صهیونیست ها و آمریکا بیش از این با چالش مواجه کند، چرا که تنها رژیم صهیونیستی و قدرتهای فرامنطقه ای از تیره شدن روابط دو کشور بزرگ اسلامی سود می برند و این موضوعی است که با نگاهی اجمالی به تاریخ روابط ایران و امپراتوری عثمانی می توان آن را به وضوح مشاهده کرد، به طوری که در گذشته قدرتهای جهانی مانند فرانسه و روسیه و انگلیس با ایجاد اختلاف بین ایران و عثمانی به تجزیه هر دو کشور می پرداختند که این روند در نهایت به فرو پاشی عثمانی منجر گردید و اکنون نیز با توجه به تحرکات کردهای ترکیه احتمال تکرار تاریخ در این کشور منتفی نمی باشد. 

 

گفتنی است، به دنبال اقدامات ضد ایرانی رسانه دولتی ترکیه، تعدادی از آذری های ایران با ارسال نامه ای به دفتر نخست وزیری و تلویزیون دولتی ترکیه خواستار تجدید نظر این شبکه در سیاست‌های خود شدند. در بخشی از این نامه آمده است «استفاده از لفظ « آذربایجان ج ن وب ی » در تلویزیون دولتی ترکیه چیزی جز کمک به تجزیه طالبان خاک ایران نیست و با اصول اطلاع رسانی صحیح و منصفانه شبکه دولتی ترکیه ناسازگار و متناقض است.

 

ما ایرانیان آذربایجانی ضمن علاقه و احترام برمبنایی حسن همجواری و منافع ملی و تا اندازه ای زبانی و فرهنگی به کشور و ملت محترم ترکیه ، اعتراض و نارضایتی خود را نسبت به این کنش غیر دوستانه شما اعلام داشته و آن محکوم می کنیم و از مسئولین تلویزیون دولتی ترکیه می خواهیم که اظهارات عارف کسکین که یک تجزیه طلب می باشد را هر چه سریعتر اصلاح کنند. لازم به هشدار است ما بعنوان ایرانیان آذری ضمن احترام به آزادی بیان شیطنت ها و خرابکاری های تجزیه طلب هایی بمانند عارف کسکین را که ساکن خاک ترکیه هستند را در حال تحمل هستیم.»/935/د101/ک

ارسال نظرات