اقدام یک موسسه اسلامی در اعطای جایزه به شارلی ابدو
به گزارش خبرگزاری رسا، هیات مدیره یک سازمان حقوق بشری اسلامی، به کارمندان شارلی ابدو، مجله موهن به مقام پیامبر اسلام، جایزه اسلام هراسی اعطا کرد.
این سازمان اسلامی، بنا بر رای گیری روز شنبه در میان اعضای جامعه انگلستان، تصمیم به این کار گرفت.
در ژانویه امسال دو اسلام گرای افراطی یعنی شریف و سعید کوآچی به دفتر شارلی ابدو حمله کرده و به دلیل انتشار کاریکاتور های موهن به مقام پیامبر، دو نفر از کارمندان این مجله را به قتل رساندند. این مجله معمولا کاریکاتور هایی با موضوعات توهین آمیز به ادیان منتشر می کند.
مسعود شجره مدیر مرکز حقوق بشر اسلامی لندن، گفت: اعطای این جایزه به مجله شارلی ابدو نشان دهنده طرفداری از طنز و هجو است.
وی در ادامه افزود: اکثریت قابل توجهی از مردم اروپا از مجله شارلی ابدو حمایت کردند. به نظر بنده این امر از جهاتی درست است. مجله شارلی ابدو از این شاکی بود که مسلمانان حس شوخ طبعی ندارند. نیاز است که ما در برابر انتقاد و شوخی آرامش خود را حفظ کنیم.
شجره در ادامه گفت: گرچه انتشار این کاریکاتور ها موجب خشم مسلمانان در سراسر دنیا و کشته شدن عده ای در پاکستان و نیجر شد اما تقصیری متوجه مجله شارلی ابدو نیست.
از جمله افراد دیگری که این جایزه را دریافت کرده اند خانم ترزا می وزیر کشور انگلستان است. چون وی سال گذشته در تصویب قانون ضد تروریسم و امنیت داخلی کشور نقش داشت.
شجره درباره اعطای جایزه به خانم ترزا می گفت: وی در بدبین کردن مردم نسبت به مسلمانان و نیز مجرم خواندن آن ها نقش داشت. که البته همه این افراد یا در حال حاضر و یه به صورت بالقوه تروریست بوده و هستند.
جایزه اسلام هراسی و یا اسلام فوبیا از سال 2011 یعنی از زمان تاسیس موسسه حقوق بشر اسلامی در لندن به افرادی اعطا می شود که طبق نظرسنجی بیشترین مواضع اسلام هراسانه را اتخاذ کرده و یا بیش از همه تحت تاثیر اسلام هراسی بوده اند.
شجره مدیر این موسسه درباره اعطای این جوایز گفت: یکی از دلایل اقدام ما، نقض این باور عمومی است که مسلمانان جنبه شوخی ندارند و همیشه عصبانی هستند. ما با این کار می خواهیم نشان دهیم که ما مسلمانان هم می توانیم با شوخی، مسایل جدی را به چالش بکشیم.
البته این فرد به اصطلاح روشن فکر مسلمان توجهی به این امر نداشت که گرچه اقدامات تروریستی و اسلام گرایی افراطی از سوی دین مبین اسلام مطرود است، اما برخی مسایل از جمله ساحت قدس باریتعالی و نیز مقام پیامبر عظیم الشان اسلام هرگز شوخی بردار نیست. شاید همین شایعه سازی و کلیشه پردازی در غرب مبنی بر بی تحمل بودن مسلمانان در برابر شوخی با مقدساتشان، نوعی حربه برای اغفال و کوتاه آمدن مسلمانان از اعتقادات آن ها باشد./847/ب902/ک