ثبت کلیسای تاتارستان در یونسکو؛ رویدادی معنوی و اقتصادی
به گزارش خبرگزاری رسا، ولادیمیر مدینسکی، وزیر فرهنگ روسیه گفت: تصمیم یونسکو بنا بر افزودن کلیسای اوسپنسکی و صومعههای آن در منطقه «سویاژسک» جمهوری تاتارستان در فهرست میراث جهانی، رویدادی است که نه تنها مفهوم معنوی بلکه اهمیت اقتصادی دارد.
وی افزود: ما شاهد آن هستیم که چطور سویاژسک(شبه جزیره بسیار کوچکی در جمهوری تاتارستان که قدمت تاریخی دارد) طی سالهای اخیر دچار تغییر و تحول شده و شمار گردشگران این منطقه طی ده سال قریب به صد درصد افزایش داشته است.
ولادیمیر مدینسکی تصریح کرد: در سویاژسک به طور پیوسته اماکن جدید بنا میشود و موزههای جدیدی تاکنون افتتاح شده است.
وی تأکید کرد: این موضوع به گونهای کارآفرینی است، چرا که زمینههای کار و رشد اقتصادی و گسترش گردشگری خارجی را به همراه خواهد داشت. سویاژسک یک دلیل بینظیر برای سفر در سطح روسیه است.
بوکووا مدیرکل یونسکو، کلیسای اوسپنسکی دویست و نودمین بنای یادبود در روسیه است که در فهرست میراث جهانی قرار گرفته است.
بوکووا اظهار کرد: من بسیار از تصمیم اتخاذ شده خرسند هستم؛ اضافهکردن هر اثری به فهرست میراث جهانی کار بسیار دشواری است و مشقت فراوانی دارد. در جهان حدود 200 کشور آرزوی این را دارند که نمادهای تاریخی و فرهنگی خود را در لیست میراث جهانی ثبت کنند.
کلیسای اوسپنسکی که به عنوان بخشی از مجموعه صومعههای اوسپنسکی قرن 19-16 میلادی در جزیره سویاژسک قراردارد، در نهم جولای به تصمیم کمیته میراث جهانی یونسکو در چهل ویکمین دوره نشستها که در شهر «کراکوف» لهستان برگزار شد، در فهرست یونسکو به ثبت رسید.
این کلیسا سومین اثر تاریخی تاتارستان است که در این فهرست به ثبت رسیده است. به عنوان اولین اثر، کرملین قازان که در کنار کلیسای ارتدکس و مسجد مسلمانان قرار گرفته است، در سال 2000 به ثبت رسید و در سال 2014 شهر باستانی بلغار به عنوان دومین اثر در این فهرست ثبت شد.
رفع اختلاف مذهبی؛ موضوعی پژوهشی در روسیه
آژانس فدرال امور اقوام روسیه دو پژوهش اجتماعی با موضوعات وضعیت اوستیای شمالی و اینگوشتیا(از جمهوریهای خودمختار روسیه) و همچنین تقویت اتحاد ملل روسیه و از میان برداشتن اختلافات ملی و مذهبی با هزینهای ۹ میلیون روبلی سفارش داد که مرکز مطالعات افکار سنجی «فسیوم» موفق شد مسئولیت آن را بر عهده بگیرد.
پژوهشی که در خصوص وضعیت اوستیای شمالی و اینگوشتیا است، مبلغ چهار میلیون روبل هزینه خواهد داشت.
پژوهش دوم که پنج میلیون روبل هزینه دارد، در راستای تقویت اتحاد ملل روسیه و از میان برداشتن اختلافات ملی و مذهبی خواهد بود و در چارچوب آن ۸۵۰ کارشناس از تمامی مناطق کشور مورد نظرسنجی قرار خواهند گرفت.
آژانس فدرال امور اقوام روسیه اعلام کرد: پژوهشهای اجتماعی هر ساله در زمینه مهمترین مسائل مربوط به روابط میان اقوام برگزار میشود و نقشه راه براساس اطلاعات به دستآمده از نظرسنجیهای صورت گرفته، تدوین خواهد شد.
به گفتۀ والری فیودوروف، مدیرکل مرکز افکارسنجی روسیه اگر به صورت پیوسته این پایش صورت نپذیرد، خطر برخورد با شرایط نابهنگام ناخوشایند وجود خواهد داشت./۹۹۴/ب۱۰۱/ف