رویکرد حزبی مدیران موجب طرد برخی نخبگان شد
حجتالاسلام غلامرضا پیوندی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری رسا، به تبیین شاخصه های تحول آفرینی مورد نظر رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: مهمترین عرصه تحول خواهی باید در زمینه فرهنگی و سبک زندگی خانواده ها روی دهد و تحول نخبگانی در جامعه صورت گیرد.
وی بر ضرورت تحول نخبگانی جامعه تأکید کرد و گفت: تحول، زمانی در جامعه رخ می دهد که درباره عرصه ها و زیرساخت های تحول آفرینی در جامعه، فرهنگ سازی شود.
حجتالاسلام پیوندی با اشاره به رهنمودهای رهبر انقلاب در زمینه بحران کاهش جمعیت، گفت: اگر بخواهیم تحولی در زمینه افزایش جمعیت ایجاد شود، باید در عرصه های تسهیل ازدواج زود هنگام، اهمیت باروری برای خانواده ها، فواید افزایش جمعیت در جامعه فرهنگ سازی شود.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به تفاوت های مدیریت جهادی و لیبرالی اشاره کرد و افزود: مدیر جهادی نباید تنها در چارچوب های رسمی کار انجام دهد، بلکه باید خارج از مسائل رسمی و اداری با توان و قدرت دوچندان به فعالیت و تلاش خود بپردازد، مدیر جهادی باید طبق داده ها و مدیریت علمی، فرا زمانی و فرا مکانی عمل کند.
حجتالاسلام پیوندی به علل عقبگرد و انحطاط برخی مسؤولان در نظام اسلامی پرداخت و ابراز داشت: برخی مسؤولان از اوایل انقلاب و به مدت طولانی مدیر سازمان و نهادهای ارکان نظام بوده اند و تمام اندیشه ها و تفکرات خود را برای پیشبرد این نهاد اجرا کرده اند و در حال حاضر توانایی لازم و تفکر نوین را برای مدیریت و راهبری از دست داده اند.
وی با تأکید بر ناکارآمدی برخی مسؤولان اجرایی کشور گفت: برخی افراد چهل و یک سال در این کشور مدیر سازمان و نهادی را برعهده داشتند و قصد تحویل ریاست و مقام خود را ندارند، اما در حالی که افراد متفکر نخبه جوان در جامعه وجود دارند که می توانند با انگیزه قوی و توانایی دوچندان تحول آفرینی مناسبی را رقم بزنند.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیان کرد: نخبگانی در جامعه وجود دارند که به طور مستقیم در درصدد کسب مدیریت سازمانی نیستند، مگر اینکه از آنها درخواست و تقاضا شود که مسؤولیت بپذیرند؛ از این رو به نظر میرسد یک مؤسسه ای افراد نخبه، دارای اندیشه و تفکر را رصد و شناسایی کند و از آنها برای برعهده گرفتن مسؤولیت دعوت کند.
حجت الاسلام پیوندی با اشاره به تبعات رویکرد سیاسی و حزبی در مدیریت نهادهای کشور ابراز داشت: متأسفانه به علت وجود نگاه ها و رویکردهای حزبی در دوره های مختلف، برخی از نخبگان جامعه از نهادهای نظام طرد شده اند./998/ت302/ف